Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Гепатит А дістався й до Дніпропетровської області: зареєстровано 32 випадки

В Україні зросла кількість захворілих на гепатит А. Спалах захворюваності зареєстрували Вінниччині та Івано-Франківщині. На Дніпропетровщині зареєстровано вже 32 випадки.

Це стало відомо під час пресконференції з представниками Дніпропетровського обласного центру контролю і профілактики хвороб, яка пройшла у Павлограді за участі місцевих спеціалістів, – пише Інформатор.

Заходи профілактики — це дотримання гігієни, ретельно мити руки, вживати кип’ячену або бутильовану воду, термічно обробляти їжу, мити овочі й фрукти.

Загалом, в Україні за 9 місяців 2023 року зареєстровано 314 випадків захворювання. У 2022 за весь рік було зареєстровано 281 випадок.

Гепатит А постійно реєструється на території України. Найчастішою причиною є порушення санітарно-гігієнічних норм: погано помиті руки, використання чи вживання забрудненої води. Людина може інфікуватися, якщо вип’є заражену воду або з’їсть продукти, які готував хворий.

Раніше Інформатор повідомляв, як вберегтися від гепатиту А. Також ми писали, що у Кривому Розі двоє мешканців заразилися лептоспірозом.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору