Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області розпочинається заборона на вилов раків

У Дніпропетровській області розпочинається сезонна заборона на вилов раків. Це робиться з метою збереження та охорони популяції раків в період їх спарювання та виношування ікри. Порушення карається серйозними штрафами.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровській рибоохоронний патруль, з 1 грудня 2023 року розпочинається заборона на вилов річкових раків на водоймах Дніпропетровської області. На Кам’янському та Дніпровському водосховищах заборона розпочне діяти з 15 грудня 2023 року та триватиме до 30 червня 2024 року включно.

Лов цих членистоногих під час заборони є грубим порушенням правил рибальства, за яке передбачений штраф у розмірі до 680 гривень. У випадку завдання великої шкоди виникає кримінальна відповідальність. Тоді на порушника чекає штраф до 85 000 грн або обмеження волі до 3-х років.

Крім того, за кожен незаконно добутий екземпляр рака доведеться сплатити 3 332 грн.

Дніпропетровський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись заборони на вилов річкових раків. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства : (096) 400-02-50.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області браконьєр “нарибалив” на 162 тисячі гривень. Також повідомлялося про те, що у Криворізькому районі рибалка наловив карасиків більш ніж на 130 тисяч гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору