Курячі лапки – це те, що зазвичай господині викидають. Але якщо вміти їх приготувати, вийде справжній делікатес. Домашні будуть просити їх ще та ще.
Інформатор пропонує рецепт цієї незвичної страви.
Курячі лапки у соєво-винному соусі.
Продукти
Курячі лапки (великі) – 5-7 шт.;
Цибуля (велика)– 1 шт.;
Олія – 5 ст. л.;
Соєвий соус – 100 мл;
Вино червоне сухе (можна замінити на оцет) – 5 ст. л.;
Лавровий лист – 1 шт.;
Чебрець (сухий) – 0,5 ч. л.;
Петрушка (суха) – 0,5 ч. л.;
Сіль – 0,5 ч. л.;
Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
Вода – за рівнем ніжок.
Приготування
Обрізаємо у лапок фаланги з кігтями. Знімаємо шкіру.
Кладемо їх в холодну підсолену воду (1 / 4 ч. л. солі), доводимо до кипіння та варимо 5 хвилин.
Після того, як лапки проварилися, ще легше з них буде зняти шкурку, що не піддалася спочатку, і зрізати ороговілу темну шкіру.
Зливаємо з каструлі воду. У чисту каструлю наливаємо олію, підігріваємо її. Нарізаємо цибулю квадратиками та відправляємо її обсмажуватися в каструлю до прозорості або навіть золотавого кольору.
Закладаємо в каструлю лапки. Вміст каструлі солимо, перчимо і кладемо на лапки лавровий лист. Обсмажуємо все разом хвилин 5.
Вливаємо в каструлю соєвий соус. Проварюємо в соусі лапки хвилин 15.
Перекладаємо страву у форму для запікання, вливаємо вино, перемішуємо і відправляємо лапки в духовку. Запікаємо 1 годину при 160 градусах. Можна подавати на стіл. Страва виходить нереально смачною.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Також повідомлялося про те, як приготувати шпроти з кільки.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова