Це найлегша у приготуванні глазур, яку неможливо зіпсувати. Для неї знадобиться три найпростіших інгредієнти. Рідина, цукрова пудра й ароматизатор — із цих складників можна приготувати декілька варіантів глазурі для святкових пряників і печива.
Для ідеальної цукрової глазурі радимо додати 2 столові ложки легкого кукурудзяного сиропу, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Цукрова пудра – 375 г
- Молоко – 4 ст. л.
- Ванільний екстракт – 1/2 ч. л.
Якщо ви готуєте глазур з кукурудзяним сиропом, то влийте 2 столові ложки сиропу і 3-4 столові ложки молока.
Щоб зробити різнокольорову глазур, розділіть її по кількох мисках і вмішайте до кожної харчовий барвник згідно з інструкцією на пакуванні.
Спосіб приготування:
Відміряйте цукрову пудру і просійте, щоб видалити грубі частинки.
Влийте до пудри 2 столові ложки молока, розмішайте. Додавайте рідину по столовій ложці і розмішуйте після кожної. Вливаючи молоко, орієнтуйтеся на текстуру глазурі, а не на кількість, зазначену в інгредієнтах. Вам може знадобитися 4-5 столових ложок молока.
Ретельно розмішайте масу віничком до однорідності.
Ідеальна консистенція глазурі — коли віничок залишає на ній сліди, що зберігаються кілька секунд, як у відео. Також можна перевірити густину, виклавши смужку на прянику. Якщо глазур не стікає і тримає форму, вона готова для декору.
Якщо глазур вийшла рідкуватою — додайте потроху просіяної цукрової пудри до потрібної консистенції.
Прикрасьте пряники, як у відео, розкладіть їх на решітці й залиште підсихати на декілька годин, найкраще — на ніч.
Раніше ми розповідали, як приготувати імбирні пряники без меду. Писали, як приготувати апельсиново-гарбузовий кекс з родзинками та круасани на пательні.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок