Базлама – це традиційний турецький хліб, який зазвичай подають до супів та інших традиційних страв близькосхідної кухні. Рум’яні млинці чудово смакують гарячими з вершковим маслом. Приготуйте цю випічку для усієї сім’ї.
У Туреччині, наприклад, люблять їсти базламу з хумусом, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- 8 ½ склянки борошна (1,1 кг)
- 1,7 склянки теплої води 400 мл
- 1,7 склянки йогурту 400 мл
- 1 чайна ложка солі
- 1 пачка сухих швидкорозчинних дріжджів 10 г
- 3 ст. ложки рослинної олії
- ½ склянки вершкового масла 60 г
Спосіб приготування:
Змішайте борошно, дріжджі, йогурт, сіль і воду. Коли ви отримаєте тонке тісто, змастіть його олією, накрийте прозорою плівкою і залиште отриману кількість тіста в сухому і теплому місці.
Після того, як тісто підійде, змастити руки олією, відокремити тісто від форми і розділити на вісім кульок, які також вимісити і залишити на 15 хвилин.
Кожну кульку тіста розкачати в коло і випікати на розігрітій сковороді.
Поки хліб теплий, змастіть його маслом. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з лавашем. Писали, як приготувати апельсиново-гарбузовий кекс з родзинками та лінивий печінковий торт.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок