Кривий Ріг До сайту

До Різдвяного посту: готуємо котлети з капусти

Триває Різдвяний піст. Але це не є привидом харчуватися прісно та скучно. Як виявляється, навіть без м’яса, яєць та сметани можна приготувати багато смачнючих страв. 

Реклама

Інформатор пропонує рецепт чудових котлет. які точно сподобаються вашій родині.

Капустяні котлети з морквою та картоплею

Реклама

Продукти

Приготування

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.

Реклама

Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.

Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.

Потім капусту і цибулю відтискаємо, перекладаємо в миску.

Реклама

Важливо капусту після термічної обробки добре відтиснути, тоді котлети будуть добре формуватися і тримати форму.

До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.

Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.

Реклама

Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.

Вологими руками формуємо капустяні котлети.

Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.

Подати їх можна з кетчупом, пісним майонезом чи іншим овочевим соусом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети без м’яса з грибами. Також повідомлялося про те, як приготувати грибний плов.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова