Крученики – українська страва, це рулетики з тонкого м’яса з різною начинкою. Пропонуємо обрати грибну начинку. Можна додати ще й улюбленого сиру в середину – буде дуже нічно та смачно.
Покроковий рецепт українських кручеників, – передає Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Куряче філе – 1 кг
- Печериці – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа до курки – за смаком
- Олія – 40 мл
Для соусу
- Борошно – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Вода – 1.5 склянки
- Сіль – за смаком
- Приправа «Італійські трави» – за смаком
Спосіб приготування:
Куряче філе наріжте пластинами й відбийте з двох сторін. Посоліть, поперчіть і посипте приправою для курятини.
Гриби дрібно поріжте й обсмажте на олії до напівготовності. Додайте нарізану цибулю, натерту моркву, посоліть і готуйте, помішуючи, 5 хвилин. Дайте начинці трохи охолонути.
На один край кожного шматочка м’яса покладіть начинку й згорніть рулетиками. Розігрійте сковороду з олією і викладіть на неї рулетики швом донизу. Обсмажте з двох боків до золотистого кольору. Потім перекладіть їх у форму для запікання.
Для соусу змішайте борошно, сметану і воду. Додайте сіль, італійські трави та перемішайте до однорідної маси. Залийте нею крученики й накрийте фольгою.
Форму помістіть у духовку, розігріту до 180°C, на 30 хвилин. Подавайте готові крученики з гарніром!
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий печінковий торт. Писали, як приготувати густий борщ без м’яса та українські горохвяники.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок