Кривий Ріг До сайту

Як приготувати апельсиново-гарбузовий кекс з родзинками

Гарбузовий кекс з родзинками — це справжній десерт для тих, хто хоче насолоджуватися солодким, не забуваючи про користь. Кекс, в якому гарбуз у смаку практично не відчувається, а ароматна цитрусова заливка вносить в нього свій колорит. Щоб зробити цей кекс ще цікавішим, можете експериментувати та додавати до нього свої улюблені інгредієнти. 

Реклама

Можна додати горіхи, шматочки шоколаду чи навіть сушені ягоди у кекс, – передає Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Промийте родзинки та залийте їх теплою водою на 30 хвилин для набухання.

Почистьте гарбуз, поріжте на частини та випікайте в духовці при 200°С до м’якості. Після випікання залиште гарбуз охолонути, а потім використовуючи блендер, подрібніть його до отримання пюре.

Реклама

У глибокій мисці вбийте яйця, додайте цукор, ванільний цукор та сіль. Збийте цю масу. Додайте холодне гарбузове пюре та олію. Перебийте на низьких оборотах міксера, щоб утворилася однорідна суміш.

Просійте борошно та додайте до нього розпушувач, добре перемішайте.

Цедру лимона, родзинки та сік додайте до тіста, замісіть його знову й поступово додавайте борошно з розпушувачем. Перемішайте міксером до однорідної маси.

Реклама

Змажте форму для кексу олією та присипте борошном. Наполовину заповніть форму тістом і випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180°С протягом 45 хвилин. Після випікання дайте кексу трошки охолонути перед тим, як витягти його з форми.

Раніше ми розповідали, як приготувати кисіль із журавлини. Писали, як приготувати смачну запечену картоплю та печінковий паштет з солоними огірками.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок