Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо вітамінний напій: кисіль із журавлини 

Кисіль — типовий для нашої кухні напій, а сама назва походить від слов’янського слова, що означає «кислий». Кисіль роблять із соку фруктів, загущеного крохмалем. Приготуємо приготувати смачний кисіль із корисної журавлини.

У журавлиному киселі міститься марганець, залізо, йод, фосфор, калій, кальцій і вітаміни C, В1 і B2, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л
  • Журавлина – 150 г
  • Крохмаль – 50 г
  • Цукор – 150 г

Спосіб приготування:

Журавлину переберіть, помийте, потім перетріть через сито або друшляк. Вичавіть сік та процідіть.

Макуху залийте водою, проваріть на маленькому вогні 10-15 хвилин і процідіть.

Крохмаль розведіть невеликою кількістю охолодженого відвару.

У відвар додайте цукор, доведіть до кипіння і, постійно помішуючи, влийте підготовлений розведений крохмаль. Знову доведіть до кипіння і додайте сік. Перед подачею охолодіть.

Раніше ми розповідали, як приготувати запечену картоплю. Писали, як приготувати печінковий паштет з солоними огірками та хлібні котлети.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору