Кисіль — типовий для нашої кухні напій, а сама назва походить від слов’янського слова, що означає «кислий». Кисіль роблять із соку фруктів, загущеного крохмалем. Приготуємо приготувати смачний кисіль із корисної журавлини.
У журавлиному киселі міститься марганець, залізо, йод, фосфор, калій, кальцій і вітаміни C, В1 і B2, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Вода – 1 л
- Журавлина – 150 г
- Крохмаль – 50 г
- Цукор – 150 г
Спосіб приготування:
Журавлину переберіть, помийте, потім перетріть через сито або друшляк. Вичавіть сік та процідіть.
Макуху залийте водою, проваріть на маленькому вогні 10-15 хвилин і процідіть.
Крохмаль розведіть невеликою кількістю охолодженого відвару.
У відвар додайте цукор, доведіть до кипіння і, постійно помішуючи, влийте підготовлений розведений крохмаль. Знову доведіть до кипіння і додайте сік. Перед подачею охолодіть.
Раніше ми розповідали, як приготувати запечену картоплю. Писали, як приготувати печінковий паштет з солоними огірками та хлібні котлети.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок