Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Верховній Раді пропонують перейменувати два села у Криворізькому районі

В Україні тривають процеси декомунізації та дерусифікації. В усіх регіонах України, зокрема й на Дніпропетровщині змінюють топоніми, які пов’язані із росією, або ж які зареєстровані російською мовою. Так, 14 листопада у Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо перейменування сіл Южне та Спокойствіє, що розташовані у Криворізькому районі.

Про це йдеться на сайті Верховної ради України, – передає Інформатор.

Так село Южне пропонують перейменувати на Південне, а Спокойствіє – на Спокій.

Ініціаторами законопроекту стали Шуляк Олена Олексіївна, Лозинський Роман Михайлович, Безгін Віталій Юрійович.

Для довідки:

Село Южне знаходиться у Девладівській сільській громаді Криворізького району. Населення — 47 мешканців. Село Южне знаходиться на відстані 1 км від села Ганно-Миколаївка і за 2 км від села Андріївка. По селу протікає пересихаючий струмок з загатою – спорудою для затримання руху води у річці.

Село Спокойствіє також знаходиться у Девладівській сільській громаді Криворізького району. Населення — 4 мешканці. Село Спокойствіє примикає до села Довгівка. Через село проходить залізниця, станція Спокій.

Раніше Інформатор повідомляв, що мешканці Покровського району у Кривому Розі просять перейменувати вулицю. Також ми писали, чи треба криворіжцям змінювати у паспорті перейменовану вулицю.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору