Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На яких умовах у Кривому Розі можуть перейменувати вулицю на честь загиблого Героя

Коли на фронті гине близька людина, хочеться, щоби про його самопожертву заради свободи Батьківщини знав весь світ і щоби продовжувала жити пам’ять про нього. І тоді родичі та друзі загиблого Героя звертаються до міської влади з проханням перейменувати вулицю, де він жив, чи сквер, де любив гуляти, на його честь. Але навіть весь Кривий Ріг замалий, аби навіки закарбувати пам’ять про всіх загиблих.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління преси та внутрішньої політики Криворізького міськвиконкому, ухвалено положення щодо перейменування вулиць у Кривому Розі. Згідно з цим документом, перейменування вулиць (провулків, площ, скверів та інших об’єктів топоніміки) на честь захисників відразу відбувається якщо загиблий герой мав наступні нагороди – Герой України; Повний лицар ордена Богдана Хмельницького (III, II та I ступенів): Повний кавалер ордена «За мужність» (III, II та I ступенів). Перейменування на честь героїв, які не мають цих нагород, відбуватиметься після війни, коли можна буде остаточно зробити висновки.

Це рішення ухвалено на сесії більшістю депутатів Криворізької міської ради, зокрема з із депутатських фракцій партій “Слуга народу”, “Блок Вілкула “Українська перспектива”, “Європейська солідарність”, депутатської групи “За Кривбас! За Україну!” та інших.

Для отримання фахових висновків з питань перейменування об’єктів топоніміки створюється Комісія, до складу якої входять вчені-історики, мовознавці, краєзнавці, пам’яткознавці, архітектори, представники виконавчого комітету міської ради та районних у місті рад, депутати міської ради. При перейменуванні також буде проводитись громадське обговорення.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі не перейменують вулицю Кисловодська на вулицю імені загиблого Миколи Бондаренка та про те, яку назву може отримати Дніпропетровська область.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору