Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Петиція про перейменування вулиці Кривого Рогу на честь захисника Маріуполя та героя Азовсталі набрала необхідну 1000 голосів

На сайти виконкому Криворізької міськради з’явилася петиція про перейменування однієї з вулиць Кривого Рогу на честь загиблого захисника міста Маріуполя, героя Азовсталі Єгора Біркуна. Петицію подала мати Героя Людмила Біркун. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на офіційний вебсайт Криворізької міськради та її виконкому.

У поясненні до документа вона пише: “Єгор має безліч спортивних нагород. Приймав участь у змаганнях міста, області та України. Має посвідчення кандидата у майстри спорту України. Серед вагомих – став Чемпіоном Европи з ММА. Егор член збірної України з ММА. Мав представляти Україну на чемпіонаті світу в Нідерландах, які відбулись наступного дня після його гибелі. Дякуємо представникам Міжнародній федерації змішаних єдиноборств ММА та UF MMA Українській Федерації Бойових Мистецтв за підтримку родини загиблого спортсмена. На Чемпіонаті світу з ММА GAMMA в Нідерландах, представники УСІХ країн (окрім Росії та Білорусі, команди яких федерація відсторонила від участі в Чемпіонаті) вшанували хвилиною мовчання пам‘ять бійця Єгора Біркуна, який загинув захищаючи Україну.

Про Біркуна Є.О. говорять та знають у місті, країні та на міжнародному рівні. Біркун Є.О прославляв рідне місто своїми досягненнями у спорті та став на захист країни з перших днів війни. Через все вище сказане, Біркун Єгор Олександрович заслуговує на вшанування у вигляді перейменування вулиці міста Кривий Ріг на його честь”.

Петиція вже набрала необхідну 1000 голосів.

Бути чи не бути у Кривому Розі вулиці імені Єгора Біркуна, вирішать депутати на сесії Криворізької міської ради.

Про те, що у Кривому Розі не перейменують вулицю Кисловодська на вулицю імені загиблого Миколи Бондаренка, Інформатор писав раніше.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору