Ця запечена картопля з нереально ароматною начинкою врятує вас, коли потрібно приготувати смачну вечерю чи обід без зайвих зусиль. Вам знадобиться кілька простих інгредієнтів. Картоплю обирайте велику!
Покроковий рецепт смачної картоплі, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Бекон – 30 г
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Петрушка, пучок – 1/2 г
- Твердий сир – 70 г
- Часник, зубчики – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Оливкова олія – за смаком
Спосіб приготування:
Ретельно помийте картоплю, покладіть у каструлю, залийте водою, посоліть до свого смаку і ставте варитися в кожушках.
Варіть до готовності, проте слідкуйте і не переварюйте, картопля не повинна розвалюватися.
Тим часом дрібно (як на відео) наріжте бекон, часник, петрушку, перець, натріть сир. Змішайте все разом у мисці, додайте 2 ст. л оливкової олії.
У вареної картоплі зріжте вздовж шматочок товщиною приблизно 1 см, і зробіть косі надрізи, як показано на відео.
Форму для запікання збризніть оливковою олією, покладіть картоплю зрізом доверху і викладіть туди начинку, збризніть оливковою олією.
Запікайте у розігрітій до 180 °C духовці протягом 15 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку, бекон має засмажитися, а сир зарум’янитися.
Раніше ми розповідали, як приготувати печінковий паштет з солоними огірками. Писали, як приготувати паштет з квасолі та вареного яйця та бюджетні хлібні котлети.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок