Паштет – це те, що рятує нас, коли треба швидко перекусити чи пригостити гостей. Його можна намазати на хліб, зробити з нього начинку у фаршировані яйця чи просто подати на стіл у гарній вазочці. Але ціни на паштети у магазині “кусаються”, а якість викликає сумнів. Тому краще приготувати його вдома.
Інформатор пропонує рецепт ніжного та дуже смачного паштету з курячої печінки та солоних огірків.
Продукти
- куряча печінка 500 грам
- цибуля 100 грам
- морква 100 грам
- томатна паста 1 столова ложка
- сметана 150 грам
- олія 2 столових ложки
- огірки солоні або мариновані 150 грам
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування
1.Цибулю миємо і ріжемо дрібним кубиком.
2.Моркву помити, очистити і натерти на великій терці.
3.Обсмажуємо цибулю в олії до золотавого кольору.
4.До цибулі додаємо моркву і обсмажуємо овочі ще близько 5 хвилин.
5.До овочів додаємо печінку і обсмажуємо при постійному помішуючи 5 хвилин.
6.Через 5 хвилин, зменшуємо потужність плити до мінімуму і додаємо сметану, томатну пасту і спеції.
7.Ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо приблизно хвилин 10 до готовності. Важливо не пересушити печінку.
8. Огірки нарізаємо дрібними кубиками.
9.Готову печінку з овочами трохи остуджуємо і подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.
10.Додаємо огірки.
11.Ретельно перемішуємо.
12.Розкладаємо в маленькі контейнери. Ставимо у холодильник.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати паштет з гарбуза. Також повідомлялося про те, як приготувати паштет з бекону у банках.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова