Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Бути чи не бути “заочці”: Рада ухвалила правила вступу до вишів у 2024 році

Попри війну українці хочуть та продовжують вчитися. Багато молоді мріє здобути вищу освіту. За якими правилами буде здійснюватися набір у вищі навчальні заклади країни у 2024 році, вирішила Верховна Рада. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, вступати до вишів можна буде за результатами ЗНО 2021 року чи вступних іспитів 2022 – 2024 років.

Абітурієнти складатимуть іспити  з української мови, математики, історії України та одного предмету на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література). За їх результатами, на конкурсній основі, будуть зараховувати на навчання.

Абітурієнтів, які завершують здобуття кожного рівня повної загальної середньої освіти, від державної підсумкової атестації звільняють. А для учнів, які у 2024 році закінчують школу, буде проведено державну підсумкову атестацію в режимі пілотування.

Що до заочної та вечірньої форми навчання у вишах, то вони залишаються.

Як зазначила голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина:  “Заочну і вечірню форму навчання НЕ скасовано! У законопроєкті №10092, який сьогодні ухвалила Верховна Рада, і справді був пункт про скасування заочної і вечірньої форм навчання. Але члени освітнього комітету під час розгляду законопроєкту 13 жовтня рекомендували виключити даний пункт. Тож на сьогоднішньому засіданні законопроєкт був проголосований за виключенням вище згаданого пункту”.

Раніше Інформатор писав про те, які криворізькі виші потрапили у ТОП-100 кращих вишів України. Також повідомлялося про те, чи зараховується період навчання у виші до пенсійного стажу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

 

Нагору