Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Два криворізьких університети потрапили до ТОП-50 найкращих вишів України

Оприлюднено щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Серед 50 найкращих є й два криворізькі вишу. Рейтинг розміщений на сайті “Вступ. Освіта. UA“.

Як повідомляє Інформатор, у рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

За цими показниками найкращими вишами Кривого Рогу визнані Криворізький державний педагогічний університет, який зайняв 31 позицію, та Криворізький Національний університет, опинившись на 33 місці. При цьому Криворізький педагогічний університет порівняно з минулим роком опустився на 3 сходинки, а Криворізький Національний університет – на 2.

В цілому, найкращим вишем України передбачувано став Київський національний університет ім. Шевченка.

Друге місце рейтингу Scopus посідає Харківський національний університет імені Каразіна. Третє – Львівський національний університет імені Франка.

Четверту сходинку рейтингу обійняв Одеський національний університет імені Мечникова.

На п’ятому місці рейтингу найбільш цитованих освітніх закладів розташувався Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Сікорського».

Раніше Інформатор писав про те, що снайпер ЗСУ став другим у світовому рейтингу, та про те, що Україна піднялася у рейтингу щастя серед 150 країн світу.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору