Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

«Слабоалкоголки відправили у нокаут»: у Дніпропетровській області 12-річний підліток впав в алкогольну кому

12-річний хлопчик в компанії однолітків напився слабоалкогольних напоїв до втрати свідомості. Перелякані друзі одразу викликали «швидку». У підлітка діагностували алкогольну кому. Подія трапилася у Дніпрі.

Повідомляє Інформатор із посиланням на медика Владислава Бондюка.

Зі слів приятелів, перед втратою свідомості у хлопця було запаморочення, нудота, багаторазове блювання. Однолітки розповіли, що хлопець випив 4 банки слабоалкогольних газованих напоїв.

«Вживання алкогольних напоїв дітьми – є відповідальним вчинком дорослих. Не дарма існує закон про заборону продажу їх неповнолітнім особам. Оскільки, руйнівний вплив алкоголю на дитячий організм і психіку – набагато вищий за вплив на дорослого. “Слабоалкоголка”― не що інше, як етиловий спирт, змішаний із ненатуральним соком або газованою водою. Такі напої всмоктуються в кров швидше, ніж горілка чи вино, настає швидше сп’яніння. Та й залежність з’являться частіше», – розʼяснює медик.

Прибувши на місце виклику дитина вже була без свідомості. Після ретельного огляду фельдшери надали необхідну медичну допомогу і доставили хлопця до лікарні.

«На жаль, алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком і в цьому ми не єдині в світі, і не унікальні – сьогодні він уже з дитячим обличчям. Алкоголізм – це хвороба розуму, душі і тіла, значна проблема не тільки для дитини зі зруйнованим життям та її родини, але й для суспільства в цілому. Адже алкоголізм і здорова особистість – поняття несумісні», – пояснюють медики.

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області юнак наковтався таблеток і запив алкоголем.

Також ми писали, що у Кривому Розі від голоду та алкоголю померло немовля.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору