Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пропагандисти рф використали діпфейк і створили провокативне відео із Залужним: про що “говорить” Головнокомандувач ЗСУ

На тлі трагічного випадку з помічником Валерія Залужного росіяни активізували свою пропаганду. Ворожі телеграм-канали почали поширювати змонтовані відео звернення Залужного. На неякісних відеороликах, які створили за допомогою програми діпфейк Залужний нібито говорить, що його може ліквідувати Зеленський, звинувачує його у провальному контрнаступі і закликає до перевороту.

Насправді Головнокомандувач ЗСУ не виступав зі зверненням і не закликав до військового перевороту, – про це повідомляє Інформатор із посиланням на Центр протидії дезінформації.

це відеозвернення несправжнє. Воно було створене та поширене рашистами за допомогою технології діпфейк у Тік Ток, X та Telegram. Автором цього «кіно» виступив TG-акаунт «Радіо Труха».

Крім того, росіяни скористалися трагічною подією, внаслідок якої загинув Геннадій Частяков. Пропагандисти створили відео, де Залужний нібито просить нічого йому не дарувати і радіє, що його День народження вже пройшов. Даний відеоролик – смішна підробка. А розповсюджуючи подібні фейки, кремль прагне посіяти панічні настрої серед населення та запевнити у розколі між владою і військовими.

Додамо, що у зв’язку з останніми подіями таких відео підробок або ж фейкових «зливів» телефонних розмов та викидів може бути більше.

Закликаємо, довіряти тільки перевіреним джерелам та вмикати критичне мислення.

До того ж, телеграм-канал, який поширив фейкові відео пов’язаний із пропагандистом Анатолієм Шарієм. Що доводить причетність кремля до випуску “кіно” із Залужним.

Телеграм-канал, який поширив фейкові відео із Залужним

Нагадаємо, раніше росіяни стверджували, що ліквідували Залужного. Також Інформатор повідомляв, що від імені Залужного українцям надходять фейкові повідомлення.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору