Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Показував сину гранати: від вибуху загинув помічник Залужного. Поліцейські з’ясували, від кого був фатальний подарунок

В понеділок увечері, 6 листопада, під Києвом у Чайках сталася трагедія. У свій день народження від вибуху Загинув майор Геннадій Частяков. Показуючи рідним гранати, які йому подарували колеги, Частяков висмикнув кільце з боєприпаса, після чого стався вибух. Геннадій Частяков від травм помер на на місті у власному будинку.

Крім того, серйозні поранення отримай і 13-річний син Частякова. Трагічну подію підтвердив і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, – передає Інформатор.

“Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині… З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією. Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування”, – написав на своїй сторінці у faceook Валерій Залужний.

Мережею почали ширитися різні версії загибелі Частякова. Тому очільник МВС Україні Ігор Клименко повідомив попередні результати розслідування. Поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

“Внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які
почав показувати рідним. Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух”, – написав Клименко.

В квартирі поліція знайшла ще 5 нерозірваних гранат з подарунка. Їх відправлять на експертизу для дослідження.

“Закликаю не поширювати неофіційну інформацію. Досудове розслідування триває, дочекайтеся офіційних висновків слідства”, – наголосив очільник МВС.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі чоловік кинув гранату на подвір’я колишньої дружини. Також ми писали, що у Кривому Розі біля школи знайшли гранату.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору