Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні створять Єдиний реєстр домашніх тварин: що це дасть

В Україні створять Єдиний реєстр домашніх тварин. Уряд вже ухвалив відповідну постанову. Це дозволить запустити цифрові ветеринарні паспорти, а також наблизити українське законодавство до європейського.  

Як повідомляє Інформатор з посиланням на віцепрем’єр міністра України Михайла Федорова, в Реєстрі зберігатимуться опис собаки чи котика, дані про вакцинації та хвороби, інформація про власника. Це дозволить створити електронні паспорти домашніх улюбленців та відмовитися від паперових документів, оскільки паспорти знаходитимуться у цифровому вигляді у смартфоні.

Також Єдиний реєстр полегшить пошук зниклої тварини, які особливо часто губляться під час війни, злякавшись пострілів та вибухів. Дані, які там зафіксовані, спростять повернення загубленого хвостика власнику або розшук свого

Реєстрація в системі буде добровільна та безоплатна. Внести дані до Реєстру про тварину можна в будь-якого державного або приватного ветеринара в зручний час.

Раніше Інформатор писав про те, чи можливо вручати повістки через месенджери. Також повідомлялося про те, що у “Дії” з’явився функціонал для звільнених полонених.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору