Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У “Дії” з’явиться функціонал для звільнених полонених

Міністерство цифрової трансформації розробило рішення «Персональний менеджер», завдяки якому звільнені з полону зможуть отримати допомогу у відновленні паспорта, свідоцтва про шлюб, водійського посвідчення тощо. Для кожного полоненого в Дії буде створено персональну картку, і за ним закріплюватиметься менеджер підтримки. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, нову послугу в Дії анонсував міністр цифрової трансформації Михайло Федорів 30 грудня на засідання Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, понад місяць тому, під час спілкування зі звільненими з полону бійцями та їхніми рідними,він почув про бюрократичні складності з відновленням документів, що іноді виникають у звільнених бранців. Тож він звернувся до віце-прем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, і після обговорення цієї проблеми було вирішено додати в Дію спеціальний функціонал для колишніх полонених.

Як дія допомогає ЗСУ

У застосунку “Дія” є низка функцій, створена для допомоги захисникам України. А саме:

  • Військові облігації в застосунку Дія – цінні папери, які випускає держава. Купуючи облігацію, ви підтримуєте економіку країни, допомагаєте армії та отримуєте прибуток.
  • Чатбот єВорог. Він дозволяє повідомити про техніку та особовий склад ворога, колаборантів та вибухонебезпечні предмети.
  • Армія дронів від UNITED24 дозволяє робити внесок на нову “пташку” для війська за 2 кліки в застосунку Дія.

Раніше Інформатор писав про те, як за допомогою “Дії” можна отримати довідку з місця проживання.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору