Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У рятувальників Дніпропетровської області працює “Серьожа Сироєжкін”, який шукає людей

Собаки вже давно працюють поряд з людьми у самих різних сферах. Особливо цінують їх рятувальники. Адже жодна людина не має такої здатності розпізнавати звуки та запахи, як собака. Крім того, чотирилапий здатний пролізти у таку шпарину між завалами, куди звичайний рятувальник нізащо не попаде. Все це дуже важливо під час пошуку людей.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ДСНС України, у Павлоградському пошуково-рятувальному загоні «Антарєс» вже понад два роки працює собака породи вельш корги пемброк з офіційним ім’ям Елтон. Правда, колеги рятувальники ласкаво називають його Серьожа Сироєжкін. Як кажуть вони, цей собака “прикольний, але з характером дууууже впертого чоловіка. Впевнений у собі та в тому, що робить”.

На рахунку “Серьожи” понад 50 залучень по всій Україні. В складі загону “Антарєс” він активно допомагає ДСНС, поліції та військовими, є універсальною пошуково-рятувальною собакою, який вміє шукати як живих, так і загиблих людей.

Елтон-Серьожа здатен працювати у будь-яких умовах: на тяжких завалах, на місцях прильотів ворожих ракет, у задимленнях та навіть під дуже гучні звуки. А під час відпочинку із задоволенням займається кінологічним спортом аджиліті. У 2022 році він представляв нашу країну на чемпіонаті світу в Фінляндії.

Рятувальник Елтон-Серьожа

Рятувальник Елтон-Серьожа

Елтон відпочиває

Елтон відпочиває

Елтон на роботі

Елтон на роботі

Раніше Інформатор писав про те, що віцечемпіон з пошуку людей працює з рятувальниками Дніпропетровської області. Також повідомлялося про те, що розшукуючи загиблих на розтяжці підірвалася кінолог та керівниця пошукового загону “Антарес” Лариса Борисенко.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору