Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Віце-чемпіон з пошуку людей працює з рятувальниками Дніпропетровської області

Людина не може чути найтонкіші запахи та звуки й відрізняти їх на значній відстані. А це так необхідно під час пошуку зниклих. І тут на допомогу рятівникам приходять собаки

Як повідомляє Інформатор з посиланням на  ДСНС України, серед Павлоградських рятувальників є надзвичайні спіробітники. Це собаки пошуково-рятувального загону “Антарес”. Один з них – бельгійська вівчарка тервюрен Беша.

Беша – Віцечемпіон командного Чемпіонату світу – 2021 з пошуку живих людей. А для колег пошуковців вона просто “Ведмедик”, “Слон”, “Мамонт”, “Зайчик”.

Таланти Беші неймовірні. “Хвостата рятівниця” однаково чудово вміє шукати як живих людей в природному середовищі, техногенному завалі, так і загиблих. Беша приїхала з Чехії, зараз їй 5 років. Має вже майже 100 офіційних залучень в реальних пошуково-рятувальних місіях.

Все своє життя вона допомагає в пошуку зниклих людей рятувальникам, поліції та військовим. Під час однієї з місій в березні 2023 року група, в якій працювала Беша в Харківській області, вона підірвалася на розтяжці. Дивом лишилася жива – її врятувало спеціальне захисне спорядження.

Зараз чотирилапа рятувальниця знову у строю. Вона зі своєю власницею Ларисою Борисенко, яка теж дивом вижила після отриманої разом з Бешею травми, знову шукає людей.

Чемпіонка Беша з власницею

Чемпіонка Беша з власницею

Пошуковці готуються до роботи

Пошуковці готуються до роботи

Короткий відпочинок перед новим завданням

Короткий відпочинок перед новим завданням

У строю з рятувальниками

У строю з рятувальниками

Красуня та розумниця Беша

Красуня та розумниця Беша

Раніше Інформатор писав про те, що розшукуючи загиблих на розтяжці підірвалася кінолог та керівниця пошукового загону “Антарес” Лариса Борисенко. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі службовий собака розшукав двох зниклих дітей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору