Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Два ГЗК з Дніпропетровської області закривають та ріжуть на метал: чи правда це

Покровський та Марганецький ГЗК у Дніпропетровській області призупинили роботу. На це є вагомі причини. Але їх не закривають зовсім і не ріжуть на метал, як про це ходять чутки. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на офіційний сайт Покровського ГЗК та голову правління АТ “Покровський ГЗК” Сергія Шуваєва, Покровський ГЗК не закривається, а призупиняє свою основну діяльність з видобутку руди і випуску концентрату задля накопичення товарно-матеріальних цінностей і проведення ремонтних робіт.

Попри розповсюджені чутки, весь керівний склад комбінату  працює, і нікуди не збирається виїздити. Обладнання, яке залучене у виробництві, жодним чином не ліквідовується. Але, як зазначив Сергій Шуваєв: “В підрозділах комбінату досить багато списаних, але не розібраних і не відвантажених на склад основних засобів – наприклад, металобрухт, який під час повноцінної роботи не можемо розібрати та реалізувати. Тому зараз будемо його готувати і відвантажувати”.

Щодо Марганецького ГЗК, то за даними офіційного сайту, дійсно в жовтні 2023 року містоутворююче підприємство АТ “Марганецький ГЗК” призупинило видобуток та переробку сирої марганцевої руди.

Причин зупинки підприємства декілька. Насамперед військова агресія зі сторони російської федерації, яка “базується” на тимчасово окупованому лівому березі Дніпра, адже дії окупантів призвели до втрати води в Каховському водосховищі, через що неможливо поповнити запаси технічних резервуарів води, яка використовується для збагачення сирої марганцевої руди Грушівською збагачувальною фабрикою. Також до основних причин зупинки відносяться артилерійські обстріли армії рф по об’єктах та інфраструктурі промислового майданчика комбінату.

Наразі комбінат знаходиться в простої, але під час нього частина робітників займається ремонтно-відновлювальними роботами задля вдалого, безпечного майбутнього запуску в роботу.

Раніше Інформатор писав про те, що ПівдГЗК у Кривому Розі відновлює свою роботу. Також повідомлялося про те, що комбінат “АрселорМіттал Кривий Ріг” нарощує потужність роботи коксових батарей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору