Поєднання пухкого дріжджового тіста із соковитою начинкою з яблук, гарбуза та апельсина сподобається всім. Тісто пиріжків виходить ідеально м’яким. А начинка виходить дуже ніжною та ароматною. Ви не відчуєте надміру гарбуза, зате цитрусова нотка буде домінувати.
Покроковий рецепт ароматних пиріжків, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
Для тіста
- Вода – 70 мл
- Дріжджі пресовані – 18 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – 3 г
- Цукор – 50 г
- Борошно пшеничне – 300 г
- Масло вершкове – 30 г
Для начинки
- Гарбуз – 400 г
- Яблука – 200 г
- Цукор – 5 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 г
Для змащування
- Яйця курячі – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
У глибоку тарілку налийте теплу воду, розчиніть у ній дріжджі та розмішайте вінчиком. Додайте яйця, цукор і знову перемішайте.
В миску просійте борошно, додайте сіль і розмішайте. Влийте в борошно дріжджову суміш і замісіть туге тісто.
Додавайте в тісто по шматочку розм’якшеного масла, щоразу ретельно вмішуючи його в тісто. Викладіть тісто на дошку й вимішуйте протягом 7 хвилин.
Потім перекладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці підходити на 2 години. Через 1 годину обімніть тісто.
Тим часом приготуйте начинку. Яблука й гарбуз почистьте від шкірки та насіння, м’якуш наріжте кубиками. З апельсина натріть цедру, потім розріжте його навпіл, одну половину наріжте кубиками.
Нарізані кубики змішайте і посипте цукром. У сковороді розтопіть вершкове масло, висипте підготовлену суміш і смажте, помішуючи, до м’якості. Потім дайте начинці охолонути.
Тісто обімніть, поділіть на 12 частин і сформуйте з них кульки. Розкачайте з них круглі коржики, на середину кожного викладайте по столовій ложці начинки та ретельно защипайте краї тіста.
Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього вироби. Яйце змішайте з ложкою молока і змастіть сумішшю пиріжки.
Випікайте у розігрітій до 200 °C духовці 17-19 хвилин. Спечені поріжки залиште остигати. Потім подавайте до столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати роліні з куркою та грибами. Писали, як приготувати картоплю по-азійськи за 1 хвилину та круасани на пательні.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок