Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Новомосковськ перейменують: визначені три варіанти нової назви

В рамках дерусифікації місто Новомосковськ Дніпропетровської області отримає нову назву. Днями відбулося засідання робочої групи з перейменування. Шляхом голосування визначені три варіанти нового імені міста. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на міського голову Новомосковська Сергія Рєзніка, у бюлетені будуть такі варіанти: Новосамарськ, Самар, Новоселиця.

За словами очільника міста, у бланку немає назви Січеслав через реалістичні міркування, адже вона не пов’язана з містом. Також її не було в рекомендаціях Українського інституту національної пам’яті (УІНП).

“І тому, що УІНП не буде рекомендувати затвердити її Верховній Раді України. Саме в сесійній залі Верховної Ради України буде прийняте остаточне рішення. Через це мешканці Новомосковська можуть втратити будь-яке право вибору”, — йдеться у повідомленні.

Голосування стартує з 3 листопада та триватиме протягом місяця. Про його форми та порядок проведення керівництво міста сповістить найближчим часом.

Раніше Інформатор писав про те, що на сайті Президента України з’явилася петиція про перейменування росії у Московію. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі перейменували низку вулиць та об’єктів на честь загиблих захисників.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору