Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До уваги водіїв: в Україні змінилися правила ПДР

З 20 жовтня Правила дорожнього руху в Україні змінилися. Це пов’язано з наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Річ йде про необхідність денних ходових вогнів, правил перевезення дітей та зупинки на автомагістралях та дорогах.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Патрульну поліцію Кривого Рогу, перша зміна стосується використання фар у світлий час доби. Якщо раніше під час руху за межами населених пунктів ходові вогні, а за їх відсутності фари ближнього світла повинні були включатися з 1 жовтня по 1 травня, то зараз це правило діє постійно.

У повідомленні зазначається, що у країнах Європи завдяки використанню денних ходових вогнів (ближнього світла фар) кількість ДТП у світлу пору доби скоротилася на 10-15%..

Змін зазнали й правила перевезення дітей. Діти з ростом меншим ніж 150 см (раніше 145 см) повинні перевозитися виключено у спеціальних системах, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки. Це є гарантією того, що у випадку ДТП дитина зазнає менших травм та залишиться живою.

І останнє: згідно з новими Правилами, на автомагістралях і дорогах для автомобілів забороняється зупинка поза спеціальними місцями для стоянки, позначеними дорожніми знаками.

Раніше Інформатор писав про те, що керування автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння передбачає 17 тисяч гривень штрафу і позбавлення прав. Крім того, повідомлялося про те, що в Україні повернули онлайн оплату штрафів для водіїв.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору