Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Представник УПЦ (МП) намагався продати українське “Скіфське золото” в Іспанії

У Мадриді затримали банду контрабандистів, яка намагалася продати “Скіфське золото”. В злочинне угрупування входило 5 осіб. Один з них був представником УПЦ (МП) з України.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБ України  у Дніпропетровській області, члени банди намагались незаконно продати українські артефакти. Контрабандистів затримали.

Під час слідчих дій у зловмисників вилучено 11 викрадених золотих предметів культурної спадщини нашої держави на суму понад 60 млн євро.
Мова йде про дорогоцінні предмети VIII-IV століть до нашої ери, у тому числі золоті сережки, кулон, чокери та пектораль.

За даними слідства, фігуранти нелегально вивезли артефакти з України до Євросоюзу у період 2014-2020 років.

Потім зловмисники намагались «легалізувати» викрадені культурні цінності під виглядом їх придбання іноземними колекціонерами з подальшим перепродажем на чорному ринку.Служба безпеки спільно з БЕБ та поліцією Королівства Іспанії задокументували злочинні дії зловмисників та затримали їх «на гарячому» під час перевезення українських артефактів.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

На вилучені старожитності накладено арешт і отримано висновок експертів, що вони належать до культурної спадщини України.

Крім того, проводяться комплексні заходи для встановлення місцеперебування  всіх українських артефактів «Скіфського золота», які були викрадені з території нашої держави.

Дорогоцінна прикраса, вивезена з України

Дорогоцінна прикраса, вивезена з України

Старовинні сережки

Старовинні сережки

Пектораль - прикраса скіфських царів

Пектораль – прикраса скіфських царів

Дорогоцінна камея

Дорогоцінна камея

Золотий чокер

Золотий чокер

Безцінна брошка

Безцінна брошка

Золота пектораль

Золота пектораль

Ще одна пектораль

Ще одна пектораль

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області банда торгувала метадоном. Також повідомлялося про те, що у Дніпропетровській області діяла міжрегіональна банда наркоторговців.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору