Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі затримали банду, яка займалась шахрайством, збутом наркотиків та зберігала боєприпаси

Злочинне угрупування “широкої сфери діяльності” затримали правоохоронці Кривого Рогу. Злочинці одночасно займалися шахрайством з банківськими картками, виготовляли та продавали амфетамін та зберігали зброю.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Національної поліції Дніпропетровської області.

Як встановили поліцейські, 52-річний мешканець Кривого Рогу створив нарколабораторію, в який виготовляв амфетамін на продаж. У спільники собі він взяв двох раніше судимих чоловіків. Шахраї отримували доступ до особистих кабінетів банківських додатків, в якому від імені потерпілих створювали цифрові віртуальні картки та викрадали кошти. Наразі поліцейські встановили одну постраждалу особу, яку зловмисники ошукали на 160 тисяч гривень. Також встановлюються інші ошукані люди.

В рамках розслідування поліцейські Кривого Рогу провели низку санкціонованих обшуків за місцем мешкання організатора та його спільників. В результаті правоохоронці вилучили лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, ваги, наркотичні засоби, прекурсори, пістолет, набої та гранату Ф-1, а також мобільні телефони, комп’ютерне обладнання, SIM-карти мобільних операторів України, гроші у сумі понад 120 тис. гривень, автомобіль «BMW» та банківські карти. Речові докази скеровані на експертизи.

Під час обшуку поліцейські вилучили наркотики

Під час обшуку поліцейські вилучили наркотики

Вилучене обладнання доправили на експертизу

Вилучене обладнання доправили на експертизу

За вказаним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство), ч.1 ст.263 (незаконне зберігання боєприпасів) та ч. 2 ст. 309 (зберігання психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Після надходження результатів експертних досліджень буде вирішуватися питання про додаткову кваліфікацію дій фігурантів.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області викрили банку наркоділків, яка виготовляла та збувала наркотики на 1,5 мільйона гривень.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору