Рецепт смачного бездріжджового хліба на сковороді складається лише з кількох основних інгредієнтів. Треба лише змішати борошно, молоко, вершкове масло, картопля, майонез та сир. Трішки чаклування на кухні і ви отримаєте смачний і пухкий хліб на сніданок для всієї сім’ї.
Покроковий рецепт смачного сирного хліба, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно – 90 г
- Молоко – 55 мл
- Масло вершкове несолоне – 30 г
- Сіль – 2 г
- Картопля – 1 шт.
- Майонез 67% – 2 ст. л.
- Сир моцарела – 200 г
- Мед – 50 г
Спосіб приготування:
У миску просійте борошно, додайте молоко і сіль, 10 г розтопленого масла і замішуйте тісто протягом 5 хвилин. Сформуйте з нього грудку, накрийте її харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Картоплю середнього розміру почистьте, помийте і зваріть до готовності. Потім розтовчіть картоплю у пюре. Додайте до неї майонез і перемішайте. Натріть сир на велику терку.
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його у тонке коло діаметром 22 см. Розкладіть на нього половину моцарели, потім покладіть шар картоплі і накрийте її рештою моцарели.
Зберіть тісто зверху посередині, добре защипніть і акуратно розкачайте у корж. Розігріту сковороду змастіть маслом і смажте хліб з одної сторони до рум’яності.
Змастіть тісто розтопленим маслом і переверніть лопаткою на другу сторону. Смажте до золотистої скоринки, знову переверніть і вимкніть вогонь.
Перекладіть готовий хліб на пергамент і наріжте порційно. Подавайте з медом!
Раніше ми розповідали, як приготувати курячий суп з плавленими сирками. Писали, як приготувати м’ясо з картоплею в гарбузі та гарбузовий хліб на дріжджах.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок