Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Деякі категорії криворіжців можуть отримати ваучер на навчання по професії “сапер”

Україна визнана найзамінованішою країною світу. Понад 174 тисячі квадратних кілометрів території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами. У зв’язку з цим Державна служба зайнятості почала видавати ваучери на навчання по професії “сапер”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Урядовий портал, навчання за професією «сапер» в Україні здійснюватиметься у восьми закладах освіти для наступних категорій громадян:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО);
  • учасники бойових дій (УБД);
  • звільнені з військової служби;
  • 45+ років;
  • люди, які отримали поранення внаслідок війни;
  • особи з інвалідністю;
  • люди,  стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Відтепер людина, яка належить до вищеназваних категорій, має професійно-технічну, фахову або вищу освіту, зможе отримати ваучер на навчання номіналом до 27 000 грн та пройти відповідне навчання.

Як пояснила Перший віцепрем’єрміністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко: “Підготовка спеціалістів з розмінування, з одного боку, допоможе відновленню економіки, а, з іншого боку, допоможе соціальній адаптації українців, які повертаються з армії до мирного життя, або в той чи інший спосіб постраждали під час війни».

Подати заявку чи дізнатися детальніше про послугу можна за посиланням.

Раніше Інформатор писав про те, які професії можна отримати в “Дії” безкоштовно. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі учні старших класів можуть подати заявку на безкоштовне опанування основ IT.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору