Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині продовжують підготовку енергосистеми до зими

У Дніпропетровській області дбають про фізичний захист критично важливих об’єктів, капітально оновлюють мережі та сформували ремонтні бригади, які оперативно реагуватимуть на можливі виклики. Про це йшлося під час пресконференції в ОВА. Стало відомо і про те, що в області почали подачу тепла до кількох соціальних закладів.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської ОВА.

«Ми пережили минулого року тяжку зиму. Розуміючи загрози від російських терористів, ретельно готувалися і цього сезону. Приділили максимум уваги захисту критичної інфраструктури. Систем водо- та газопостачання. І, звісно, енергооб’єктів. На сьогодні важко прогнозувати, чи будуть відключення. Але ми розглядаємо різні сценарії. І маємо плани реагування на випадок надзвичайних ситуацій», – сказав начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що в регіоні працюватимуть Пункти незламності. Їх облаштували райони та громади, ДСНС, Нацполіція, відповідальний бізнес. Спільно створили більше 1330 місць, де світло і тепло буде за будь-яких умов.

«Що ми додатково зробили на випадок ракетних ударів? Провели аудит обладнання. Є резервний запас матеріалів, щоб відновлювати все швидко, не чекаючи поставок запчастин. Сформували понад 150 бригад, які працюють цілодобово і забезпечені всім необхідним», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

За його словами, цьогоріч компанія капітально відремонтувала 172 енергооб’єкти та майже 1580 км ліній електропередач. 2600 км – розчищено від гілок.

Очільник області Серій Лисак зауважив, що Дніпропетровщина на 100% готова до опалювального сезону. Коли подавати тепло, вирішують на місцях. Вже підключили кілька садочків, шкіл та лікарень у Дніпровському, Синельниківському, Криворізькому та Павлоградському районах.

Голова ДніпрОВА Сергій Лисак

У деяких громадах області вже подали тепло

У ДніпрОВА провели пресконференцію з приводу захисту критичної інфраструктури взимку

У ДТЕК підготувалися до роботи на випадок ракетних ударів росіян

Нагору