Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні з’явився онлайн Гід безкоштовних медичних послуг: як його завантажити

Більшість українців вважає, що лікуватися у нас в країні справа дуже коштовна. Тому якнайдовше відкладають візит до лікаря, навіть коли це дуже потрібно. Аби допомогти громадянам дізнатися за що треба платити, а за що — ні, Національна служба здоров’я України презентувала Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнтів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на НСЗУ, додаток доступно розповідає які послуги можна отримати на первинному рівні медичної допомоги: у сімейного лікаря, терапевта або педіатра для дитини. Які аналізи можна зробити безоплатно, а також, які ліки можна отримати безоплатно за програмою “Доступні ліки”.

Наразі завдяки Гіду можна знайти інформацію про:

– Що таке програма медичних гарантій
– Що таке пакети медичних послуг
– Які послуги можна отримати у лікаря первинної медичної допомоги
– Що включає пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги
– Що входить в пакет “Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги
– Які ліки входять в програму “Доступні ліки” та як їх отримати безоплатно або з частковою доплатою
– Яку інформацію можна отримати в контакті-центрі НСЗУ за номером 16-Як подати скаргу у разі порушення прав пацієнта на безоплатні медичні послуги?

Додаток “Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнтів” зручно завантажити у телефон, на випадок, якщо доведеться звернутися за медичною допомогою.

Зробити це можна за посиланням.

Гід по програмі медичних гарантій

Гід по програмі медичних гарантій

Раніше Інформатор писав про те, що українки просять дозволити без рецепта продавати засоби екстреної контрацепції. Крім того, писали про те, що голова МОЗ пояснив, як будуть продавати ліки з 1 квітня

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору