Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Рецидивіст з Дніпропетровської області працював на ліквідованого російського “воєнкора” Татарського

Мешканець одного з міст поблизу Дніпра з листопада 2022 по квітень 2023 року активно співпрацював з головним управлянням генштабу рф. Він збирав розвіддані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів. Отриману інформацію передавав ворогу через так званого російського “воєнкора” Владлена Татарського.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБ України у Дніпропетровській області, за наявними даними, Татарський дистанційно завербував двічі судимого за різні серйозні кримінальні правопорушення (крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень) чоловіка восени 2022 року і запропонував співпрацю на користь рф.

У поле зору ворожого блогера зрадник потрапив через власні антиукраїнські коментарі, які публікував на одному з прокремлівських Телеграм-каналів, пов’язаних з російським гру.

Для збору розвідданих новоявлений агент регулярно об’їжджав околиці Дніпра та приховано фіксував маршрути руху підрозділів ЗСУ.

Після кожного «сеансу» зв’язку з татарським він ретельно видаляв усі відправлені повідомлення.

Надалі кремлівський пропагандист передавав її представникам воєнної розвідки рф.

Після ліквідації “воєнкора” злочинець намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ все одно вийшли на ворожого поплічника, встановили його місцеперебування і затримали.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь росіян.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру.Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше Інформатор писав про те, що чоловік з Кривого Рогу поширював відео з рухом ворожої техніки. Крім того, ми писали про те, що у Дніпропетровській області затримали місцевого мешканця, який передавав дані про українську авіацію росіянам.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Альона Свірідова

Нагору