Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області стартує заборона риболовлі на зимувальних ямах

Зима вже не за горами. З метою збереження водних мешканців та забезпечення оптимальних умов їх зимівлі в Україні в цілому та у Дніпропетровській області зокрема вводиться заборона на риболовлю на зимувальних ямах. Вона триватиме з 1 листопада 2023 року і до весни 2024, до початку нерестової заборони.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровській рибоохоронний патруль, риболовля у заборонений період дозволена поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує сім одиниць на одного рибалку.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

У повідомленні також сказано, що у зв’язку з військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на усій території України усі географічні координати зимувальних ям не оприлюднюються.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні на період нересту заборонили ловити щуку. Також ми писали про те, що у Дніпропетровській області браконьєри виловили риби на півмільйона гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору