Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області почалася нерестова заборона: коли та де

У Дніпропетровській області з квітня починається нерестова заборона. В різних регіонах України та на різних водоймах вона діє у різні строки. В цей період ловити рибу можна, але з багатьма обмеженнями.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровській рибоохоронний патруль, тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у Кам’янському та інших водосховищах вона триватиме з 1 квітня по 9 червня, у Дніпровському водосховищі – з 5 квітня по 18 червня, у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня, на всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) в межах Дніпропетровської області – з 01 квітня по 20 травня, а у придаткових водоймах – з 01 квітня по 30 червня.
Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство вудкою з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ.
Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі з перевищенням дозволеної добової норми вилову – 3 кілограми та 1 штука.
Крім того, у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється вилов риби в даний період.
Порушників каратимуть як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність, штраф від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Раніше Інформатор писав про заборону вилову щуки в Україні. Та який буде штраф, якщо рибак вилове щуку.  Також ми писали, що у Дніпропетровській області браконьєри за ніч виловили майже 1200 раків.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору