Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Не стримуючи сліз: зворушливе відео спогадів створили до річниці загибелі криворізького бійця Єгора Біркуна

22 березня 2022 року у Маріуполі загинув криворізький боєць і спортсмен Єгор Біркун. Саме 22 березня, хлопець мав представляти Україну на Міжнародних змаганнях зі змішаних єдиноборств, але натомість пішов захищати Батьківщину. Спільнота спортсменів Кривого Рогу дуже тяжко пережила таку страшну втрату. До річниці загибелі Героя створили відео, на якому згадали про Єгора з позивним “Бір”.

Як розповідає Інформатор, Єгор Біркун загинув як герой, намагаючись врятувати побратима.

Єгор Олександрович Біркун народився 9 серпня 1997 року в місті Кривий Ріг, де закінчив 81-шу школу, потім навчався у металургійному технікумі. Вищу освіту здобув у Криворізькому національному університеті. З дитинства Єгор займався бойовими мистецтвами і вболівав за “Кривбас”. З молодих років перебував у фанатському колективі «The Company». Його одноклубники згадують, що «Бір» мав певні якості лідера, тож коли в 2014-15 роках старші товариші пішли на фронт, він взяв на себе лідерство в колективі. За ним йшли люди, були перемоги, траплялися і бойові поразки, які лише загартовували характер. Все це Єгор поєднував із зайняттями спортом на серйозному рівні.

А ще, весь час, починаючи з 2014 року Єгор підтримував товаришів на фронті та цікавився можливістю потрапляння до лав українського війська. В 2017 році долучився до полку АЗОВ, де проявив себе гідно, мужньо та відповідально.

24 лютого почалося повномасштабне російське вторгнення. «Бір» одразу зібрався та поїхав до Маріуполя. З ним туди вирушили його одноклубники, також з колективу «The Company», котрі до цього не мали жодного бойового досвіду. Один з них пізніше опиниться в полоні, іншого було поранено.

Єгор Біркун віддав життя захищаючи Маріуполь 22 березня. Перебігаючи поміж будинків аби надати допомогу своєму товаришу, котрий потрапив під ворожий вогонь, отримав кульові порання не сумісні з життям. Загинув смертю Героя, зі зброєю в руках. Наступного дня починався той самий Чемпіонат Світу, на якому Єгор мав виступати за нашу країну.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов’язку Єгора Біркуна нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Раніше ми писали, що на війні загинув снайпер з підприємства “АрселорМіттал Кривий Ріг”. Писали, що під Бахмутом загинув санітар-стрілець з Криворізького району та що загинув патрульний поліцейський з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору