Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Працівники “Укрпошти” навчаться стріляти та отримають зброю: навіщо

Робота звичайного листоноші інколи може бути дуже небезпечною. Адже ці люди отримують та розносять по домівках пенсії тим, хто не має банківських карток. Тому керівництво “Укрпошти” вирішило убезпечити діяльність своїх працівників.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, до грудня 2024 року листоноші та інші співробітники “Укрпошти” мають навчитися прийомам стрільби, складання та розбирання зброї та догляду за нею. Після навчання вони складуть залік в присутності Національної поліції.

Необхідність таких навичок пояснюється наступним. “Укрпошта” має доступ до коштів клієнтів, а саме: пенсій, соціальних виплат від держави та інших цінностей матеріального характеру, а також займається їх перевезенням та зберіганням. Задля посилення захисту життя і здоров’я працівників та збереження матеріальних коштів вміння поводитися з вогнепальною зброєю є необхідною складовою організації безпеки праці.

Ще у серпні 2020 року генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський розповідав, як працюють поштарі у віддалених селах України.

«Автівка приїжджає до села, керівник відділення з ноутбуком йде до сільради обслуговувати людей, а листоноша з водієм-охоронцем розвозять листи, пенсії, посилки», – так передав слова Смілянського сайт «Суспільне Новини».

Ймовірно, що службову зброю отримують саме водії-охоронці.

«У Законі України про зброю зазначено, що службова зброя надається в тимчасове користування працівникам, яким законодавством України передбачено право користуватися зброєю, виключно для виконання службових повноважень», – повідомив Інформатору Україна поштовий оператор.

Щодо поштарів, то в них теж має бути чим відповісти нападникам. В той час, коли в Україні точилася дискусія навколо переформатування Укрпошти в банк, то Смілянський заявляв: «у листонош є певні засоби самооборони». Тобто це можуть бути, наприклад, газові балончики.

Раніше Інформатор писав про те, чи буде Укрпошта видавати пенсії без електрики та зв’язку та про те, що Укрпошта буде випускати нову, довгоочікувану марку із зображенням зруйнованого Кримського моста.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору