Бастурма — це традиційне вірменське в’ялене м’ясо з яловичини або баранини. Його спочатку маринують у суміші спецій, а потім сушать протягом кількох тижнів. Історія цієї м’ясної закуски бере свій початок ще з Кілікійського царства, яке існувало з 12 по 14 століття.
Рецепт смачної курячої бастурми, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Коньяк – 40 мл
- Сіль – 50 г
- Перець чорний мелений – 5 г
Спосіб приготування:
Філе зачистьте від плівок і помийте. Покладіть у посуд, полийте коньяком і залиште на 20 хвилин.
Потім коньяк злийте, філе обсушіть паперовим рушником. Посипте філе сіллю, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 1 добу. За цей час філе кілька разів переверніть.
Просолене філе помийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і натріть молотим перцем.
Кожний шматок філе загорніть у марлю і підвісьте у добре провітрюваному місці у тіні. Витримайте філе у підвішеному стані 6 днів.
Потім зніміть, дістаньте з марлі, загорніть у пергамент і зберігайте в холодильнику. Перед подачею тоненько наріжте навскіс.
Раніше ми розповідали, як приготувати цвітну капусту зі скоринкою. Писали, як приготувати салат з квасолею та картоплю з реберцями й шматочками гарбуза.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок