Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи зміняться ціни на бензин в Україні через війну в Ізраїлі

Україна мала постачання нафтопродуктів з Ізраїля. Наприклад, дев’ять місяців цього року вони становили лише 2,4%. Через зупинку надходження сировини звідти ціни вгору на нашому ринку не підуть.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Як розповів у коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії “Нафторинок” Олександр Сіренко, варто вже зараз думати про те, де знайти обсяги для заміщення цієї хоча і невеликої, але нестачі. Він пояснив, що на ринку пального цінові показники постійно коливаються, тож імовірність падіння цін присутня.

“Війна завжди робить нехороші речі з ціною на нафту. Наслідки ми бачимо вже зараз. До подій в Ізраїлі нафта коштувала 84 долари за барель. А за дні конфлікту вона піднялась до 87 доларів за барель”, – запевнив Сіренко.

Щоб сировина знову коштувала, як до війни, навіть в умовах, що бойові дії продовжуються, мають сформуватися належні умови. Вони залежать від:

  • цін на нафту на світовому ринку,
  • курсу долара,
  • податків на пальне.

Що стосується останнього пункту, то в Україні цей показник один із найбільших. Сіренко вважає, що немає потреби платити 239,5 євро на тисячу літрів. Але через такий податок українці змушені переплачувати, купуючи бензин.

Ціни на пальне станом на 11 жовтня в Україні 

За даними Auto.ria станом на 11 жовтня, вартість бензину А-95+ становить 58,25 гривні за літр. Популярний А-95 коштує 55,39 гривні за літр. Бензин А-92 на АЗС реалізують по 53,22 гривні за літр. Середня вартість дизельного пального – 55,61 гривні за літр. Автогаз коштує 25,93 гривні за літр. Середні ціни на пальне в Україні:

  • Бензин A-95+ – 58,25 гривні за літр;
  • Бензин A-95 –  55,39 гривні за літр;
  • Бензин A-92 – 53,22 гривні за літр;
  • Дизельне пальне – 55,61 гривні за літр;
  • Автогаз – 25,93 гривні за літр.

Раніше ми розповідали, що ХАМАС обʼявив війну Ізраїлю. Писали, як змінилися ціни на пальне в Україні після повернення оподаткування.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору