Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області судили завербованого чоловіка, який коригував ракети по житловому будинку

Дніпрянина завербував лідер проросійської організації SERB. Колаборант збирав дані про переміщення підрозділів, військової техніки ЗСУ, Нацгвардії України, місця розташування систем ППО, мостів, залізничних вузлів, аеропорту на території Дніпра та області. Зрадника, який корегував удари по будинкам, викрили та судили.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Агент фіксував наслідки ракетних ударів, а саме: по аеропорту, лікарні в Дніпрі, житловому будинку в Підгородному та будівлі Управління СБУ, позначавши на гугл-картах точні місця влучань зс рф. Отримані відомості чоловік надсилав росіянам через Telegram.

За даними слідства, після викриття його спільників на початку року, він короткочасно «заліг на дно». Та згодом перейшов на резервний канал спілкування зі своїм російським «куратором» і продовжив виконувати його завдання. Для маскування розвідувально-підривної діяльності він використовував свій статус співзасновника місцевого волонтерського фонду.

Чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі. Ще сімох учасників розвідувальної групи генштабу зс рф заьтримали у січні 2023 року у ході спецоперації.

Наразі це третій винесений обвинувальний вирок. Щодо інших учасників слідство триває.

Правоохоронці обшукали оселю колаборанта

Раніше Інформатор повідомляв, що криворіжець гуляв по парку з радянським стягом. Також ми писали, що криворіжанка за 100 доларів «зливала» ворогу позиції ЗСУ в місті.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору