У ліниві зимові дні, коли хочеться тільки їсти, але не готувати, вам достатньо буде цього смачного і ситного консервованого салату з квасолею і кількох скибочок хліба.
Покроковий рецепт салату з квасолею, – розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- Олія соняшникова рафінована – 500 мл
- Оцет 9% – 100 мл
- Цукор – 200 г
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Перець болгарський червоний – 1 кг
- Томати – 1 кг
- Квасоля відварена – 1 кг
Спосіб приготування:
В каструлю налийте олію, додайте сіль, цукор і доведіть до кипіння.
Овочі помийте. Моркву почистьте, натріть на велику терку, додайте в олію і проваріть під кришкою на помірному вогні 15 хвилин.
Цибулю почистьте, наріжте півкільцями, додайте до моркви й готуйте 15 хвилин. Потім додайте перець, нарізаний соломкою, тушкуйте ще 15 хвилин.
Помідори поріжте на чверті, покладіть у каструлю і готуйте разом 15 хвилин. Далі всипте варену квасолю, перемішайте і тушкуйте 15 хвилин.
Розкладіть овочі у чисті банки, накрийте кришками та стерилізуйте 2 години. Потім щільно закрутіть кришками, переверніть і накрийте ковдрою. Залиште до повного остигання.
Раніше ми розповідали, як приготувати глазуровані сирки з начинкою для дітей. Писали, як приготувати гарбузову кашу на молоці та картоплю з реберцями й шматочками гарбуза.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок