Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Простий рецепт: готуємо гарбузову кашу на молоці 

Цей рецепт каші з гарбуза не тільки швидкий і смачний, а й зручний. Уся страва готується в одній каструлі й не потребує промивання крупи. Гарбузова каша з манкою на молоці виходить смачна, запашна, кремова та ситна.

Смачний рецепт каші для любителів гарбуза, – Інформатор.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г
  • Вода – 300 мл
  • Молоко 3,2% – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Манка – 2 ст. л.
  • Масло вершкове 73% – за смаком

Спосіб приготування:

Почищений гарбуз тонко наріжте.

Влийте в каструлю воду, потім молоко, доведіть до кипіння. Всипте маленьку дрібку солі, розмішайте. Додайте гарбуз і варіть його до м’якості, це займе 10-15 хвилин, залежно від гарбуза. Кришкою каструлю не накривайте.

Готовий гарбуз розімніть прямо у каструлі виделкою або металевим вінчиком для збивання.

У манну крупу додайте 2 столові ложки холодної води, розмішайте, щоб не було грудочок.

Викладіть манку в кипляче гарбузове пюре по ложці, розмішуючи, щоб вона розійшлася по каструлі рівномірно. Варіть кашу, не накриваючи кришкою, 5 хвилин.

Додайте вершкове масло до свого смаку у каструлю або в кашу, розкладену по тарілках.

Раніше ми розповідали, як приготувати картоплю з реберцями й шматочками гарбуза. Писали, як приготувати салат з курячим філе, кукурудзою і маринованою цибулею та яблучні оладки на кефірі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору