Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі виявили рештки вимерлих істот

На схилах криворізької балки “Північна-Червона” у каменях знайшли невеликі нарости. Ймовірно, це можуть бути скам’янілі останки давніх жуків-трилобітів, які мешкали на Землі 250 мільйонів років назад. Але є й інша версія походження наростів.

Як повідомляє Інформатор за посиланням на спільноту “Марс у Кривому Розі. Картинна галерея OneГОКа”, нарости досить маленькі, не більше нігтя мізинця.

Відомо, що трилобіти — це вимерлі членистоногі. Вони мешкали в стародавніх океанах. Вони отримали свою назву через будови тіла. Їх панцир був поділений на три частини. Причому це могло бути як уздовж, так і впоперек. Ці доісторичні тварини були широко поширені, і дуже різноманітні. На сьогоднішній день налічують близько 10 000 видів. Тому заслужено вважають, що палеозойська ера – ера трилобітів. Вимерли вони 230 мл років тому, за однією з гіпотез: їх повністю з’їли інші древні тварини.

Проте у цій теорії є сумніви у цій теорії, що знайшли саме їх на скелях, оскільки є друга версія, що це затверділі яйця богомола сучасного.

Але і це не факт, оскільки богомоли свої коробочки з яйцями відкладають на гілки. У науковому описі заказника є підтвердження першої версії – дослідниками було знайдено закам’янілі залишки давньої флори та фауни.

Так виглядали трилобіти

Раніше ми розповідали, що на території «АрселорМіттал Кривий Ріг» гніздяться рідкісні птахи. Писали, що знайшли рослину-загарбника у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Рі , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору