Кривий Ріг До сайту

Корисна вечеря: готуємо жульєн з кабачків та баклажанів

А чи знали ви, що у перекладі слово жульєн буквально означає «липневий»? Але приготувати цю апетитну страву з використанням актуальних інгредієнтів завжди доречно. Тож, пропонуємо приготувати жульєн з кабачками та баклажанами. Нехай все буде смачно!

Реклама

Сир для жульєну, можна обирати на ваш смак, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200°С. Підготуйте посуд для жульєнів, наприклад, кокотниці.

Баклажани та кабачок ретельно помийте, кабачок очистіть від шкірки та наріжте соломкою. Баклажани наріжте скибочками, залийте водою, додайте сіль. Залиште на 15 хвилин. За цей час сіль забере гіркуватий присмак баклажанів.

Реклама

Викладіть баклажани в друшляк, промийте від солі та гіркого соку, обсушіть.

Цибулю почистіть та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте на пательні з олією до золотистого кольору. Додайте підготовані овочі та тушкуйте ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Посоліть та поперчіть.

Додайте до овочів вершки, зменшіть вогонь до мінімального та готуйте до загуснення вершків, приблизно 5 хвилин. Посипте базиліком.

Реклама

Розкладіть жульєн по кокотницям. Подрібніть сир та зелень у блендері та посипте жульєн цією сумішшю. Запікайте у духовій шафі до появи смачної скоринки, 5-7 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати гарбузову кашу на молоці. Писали, як приготувати картоплю з реберцями й шматочками гарбуза та Шопській салат.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Євгенія Глубінок