Цей рецепт каші з гарбуза не тільки швидкий і смачний, а й зручний. Уся страва готується в одній каструлі й не потребує промивання крупи. Гарбузова каша з манкою на молоці виходить смачна, запашна, кремова та ситна.
Смачний рецепт каші для любителів гарбуза, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 300 г
- Вода – 300 мл
- Молоко 3,2% – 300 мл
- Сіль – за смаком
- Манка – 2 ст. л.
- Масло вершкове 73% – за смаком
Спосіб приготування:
Почищений гарбуз тонко наріжте.
Влийте в каструлю воду, потім молоко, доведіть до кипіння. Всипте маленьку дрібку солі, розмішайте. Додайте гарбуз і варіть його до м’якості, це займе 10-15 хвилин, залежно від гарбуза. Кришкою каструлю не накривайте.
Готовий гарбуз розімніть прямо у каструлі виделкою або металевим вінчиком для збивання.
У манну крупу додайте 2 столові ложки холодної води, розмішайте, щоб не було грудочок.
Викладіть манку в кипляче гарбузове пюре по ложці, розмішуючи, щоб вона розійшлася по каструлі рівномірно. Варіть кашу, не накриваючи кришкою, 5 хвилин.
Додайте вершкове масло до свого смаку у каструлю або в кашу, розкладену по тарілках.
Раніше ми розповідали, як приготувати картоплю з реберцями й шматочками гарбуза. Писали, як приготувати салат з курячим філе, кукурудзою і маринованою цибулею та яблучні оладки на кефірі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок