Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Києві невідомі підірвали котячий прихисток: постраждало декілька десятків тварин

Страшна, нелюдська за своєю жорстокістю подія сталася вночі проти 24 вересня у Києві. І це не ракетна атака росіян. Невідомі підірвали котячий прихисток “Котохата”. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на зооволонтерку Наталю Петрущенкову, врятувати вдалося небагатьох. З семи маленьких хвостиків, доставлених у ветклініку ЗООлюкс, вижив лише один.

Як пише пані Наталя: “Не скоро прийду до тями… Не могла повірити, коли по телефону й у вайбері мені кричали, що горять котики… Бігла з усіх сил, а в обличчя бив запах згарища… Полум’я було таке, неначе хтось кинув запалювальну пляшку… А ще були якісь вибухи… Хто міг таке зробити? Які є страшні люди…, і вони поряд з кожним із нас, вони провокують нас на конфлікти, не гребують безпідставними звинуваченнями й оббріхуванням…

Чого не очікувала, то це такої неймовірної підтримки численних мешканців, які рятували маленьких кошеняток, адже усі старші котики були на вулиці, бо тепло, вони були неушкоджені, вони не потребували жодного порятунку. Дуже вдячна пані Lesja Vanina та її чоловікові, які швидко приїхали й відвозили котомалюків у ветлікарню, потім вже вночі давали свідчення слідчим”.

Невідомі підірвали котячий прихисток "Котохата"

Невідомі підірвали котячий прихисток “Котохата”.

Частина тваринок гуляла у дворі

Частина тваринок гуляла у дворі

Врятувати вдалося небагатьох

Врятувати вдалося небагатьох

За даними поліції Києва, попередньо встановлено, що у притулку перебувало близько 60 котів, 7 з яких загинули внаслідок пожежі, інші з опіками доставлені у ветеринарну клініку.
Слідчі Голосіївського управління поліції розпочали розслідування за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі наслідки.
Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі спалили поселення собак та про те, що у Кривому Розі отруїли собаку і вона померла на очах у дітей.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору