Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області викрили двох затятих колаборантів

У Дніпропетровській області Служба Безпеки України викрили ще двох колаборантів. Мешканка Павлограда на своїй сторінці у соцмережі просувала антиукраїнські дописи. Також чоловік з Новомосковського району розповсюджував у соцмережі дописи, які брав з проросійських каналів. Двох підозрюваних затримано.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на СБУ.

Колишня працівниця гірничодобувної галузі Павлограду, маючи близьких родичів в рф, підтримувала їх точку зору, про ту інформацію, яку видавали російські ЗМІ. Жінка не приховувала своє захоплення керівництвом країни агресора й підтримувала збройну агресію рф проти України.

Також, фахівець культурно-розважальної сфери з Новомосковського району виявився активним прихильником військового вторгнення рф в Україну. Через особистий акаунт у соцмережі він розповсюджував пости з підтримкою дій ворога і глорифікацією військових злочинів окупаційних військ проти українського народу. Чоловік публікував заклики звільнити Україну від міфічних нацистів і підтримувати ідеї «руського миру».

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Жінка у соцмережі просувала антиукраїнські дописи

Чоловік розповсюджував у соцмережі дописи, які брав з проросійських каналів

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі пенсіонеру повідомили про підозру. Писали, що у Дніпропетровській області викрили колаборанта та що викрили прихильників «руського миру».

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору