Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Військовий поїхав “розлучатися” з дружиною, але на службу не повернувся: що вирішили у Криворізькому суді

Військовослужбовець з Харкова, якого призвали, хотів ухилитися від військової служби. Чоловік нібито поїхав розлучатися додому з дружиною, але так на службу не повернувся. Ухилянту криворізький суд виніс вирок – позбавлення волі на один рік.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

У суді чоловік повністю визнав свою вину у ухиленні військової служби.

Судом встановлено, що ухилянт обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 409 КК України, яке згідно ст. 12 КК України є тяжким злочином. Суд виніс покарання у виді 1 року позбавлення волі. Або він може відбути покарання у вигляді службового обмеження для військовослужбовців строком на 1 рік із відрахуванням в дохід держави 10% із суми грошового забезпечення.

Під час відбування покарання військовослужбовець не може бути підвищений за посадою, у військовому званні, а строк покарання не зараховується йому в строк вислуги років для присвоєння чергового військового звання.

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі засудили ухилянта. Писали, що ухилянти з Дніпропетровської області намагалися виїхати на машині в Румунію, але не судилося.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору